Zwemmen is voor iedereen een leuke sport. Je kunt al bij RZL komen zwemmen wanneer je het B-diploma gehaald hebt. Afhankelijk van jouw leeftijd kun je in verschillende groepen instromen. RZL heeft namelijk voor iedereen een geschikte groep, voor ieder wat wils.

  • Ben jij nog geen 12 jaar oud en heb jij al je B-diploma gehaald? Dan kun je instromen in het Sterrenplan dat voorbereidt op het¬†Elementair Zwemmen. Vanuit deze groepen maak je kennis met alle overige takken binnen RZL en haal je ook nog eens je zwemvaardigheid diploma’s.
  • Vind jij zwemmen gewoon leuk om te doen? RZL heeft ook een gezellige groep recreanten in de leeftijd vanaf 16 jaar, die iedere week lekker met zwemmen bezig zijn. Niet meer en niet minder.
  • Zie jij er een uitdaging in om steeds jezelf te verbeteren en nog sneller door het water te gaan? Dan is de wedstrijdploeg wel iets voor jou. Binnen RZL zijn veel zwemmers die samen met jou hun grens willen verleggen.
  • Denk jij dat je te oud bent om te beginnen met zwemmen? Nee hoor, zwemmen is voor alle leeftijden, daarom is er binnen het RZL het trimzwemmen. In de avonduren kan iedereen terecht om onder begeleiding lekker een paar baantjes te zwemmen, of ook gezellig bezig te zijn met zwemmen.