Minioren en Juniorencircuit

Minoren-Junioren wedstrijden
Vanaf het zwemseizoen 2016-2017 wordt een start gemaakt met het zwemmen in de nieuwe wedstrijdcircuits. Net als het Swimkick-Miniorencircuit is het minioren-juniorencircuit eenzelfde wedstrijdcircuit voor de meer geoefende wedstrijdzwemmers.

Het Minioren-juniorencircuit bestaat uit 4 wedstrijden, die allemaal in de regio worden gezwommen. In dit circuit nemen de RZL-zwemmers en zwemsters het op tegen hun collegazwemmers en zwemsters van diverse andere verenigingen en dat kan ook nog eens per wedstrijd anders zijn! Deze verenigingen zijn De Rog (Weert), RZ (Roermond), De Roersoppers (Melick), ROB (Beesel), Eszet (Swalmen), NIMO (Landgraaf), HZPC (Horst) en Tiamat (Eersel)

De wedstrijden worden gehouden op:
zondag 18 september 2016 in ons eigen zwembad te Haelen
zondag 27 november 2016 in het zwembad Merenveld te Nederweert
zondag 19 maart 2017 in zwembad de Roerdomp te Roermond
zondag 7 mei 2017 in zwembad de Wisselslag te Venlo-Blerick

De Minioren zwemmers en zwemsters zwemmen in totaal 8 wedstrijden:
4 in het Swimkick-Miniorencircuit en 4 in het Minioren-Juniorencircuit.
De uitslag van deze circuits samen bepaalt voor de minioren de kans op deelname in de miniorenfinales aan het einde van het zwemseizoen 2016-2017.

De zwemmers en zwemsters die aan deze wedstrijden deelnemen kennen de regels van het zwemmen al beter en beheersen ook beter de te zwemmen afstanden. De miniorenwedstrijden vormen het opstapje naar het echte wedstrijd zwemmen.
De minioren zwemmen net als in het Swimkick/Miniorencircuit 50 tot 400 m nummers.

De trainers bepalen aan de hand van de resultaten van de Swimkick wedstrijden en de ontwikkeling tijdens de trainingen of een zwemmer/zwemster kan deelnemen aan deze miniorenwedstrijden.

De Junioren zwemmen 50 tot 200 m nummers tijdens deze 4 wedstrijden.
Voor hun wordt het klassement bepaald aan de hand van het aantal FINA-punten dat zij behaald hebben voor de door hun gezwommen tijden.

IMG_6870

Deze drie minioren zwommen de Provinciale Miniorenfinales op 13 en 14 juni 2015 te Valkenburg