Minioren en Juniorencircuit

Minoren-Junioren wedstrijden
Wedstrijden in het Minioren-juniorencircuit zijn vergelijkbaar met die van het Swimkick-Miniorencircuit, maar dan  voor de meer geoefende wedstrijdzwemmers.

Het Minioren-juniorencircuit bestaat uit 3 wedstrijden, die allemaal in de regio worden gezwommen. In dit circuit nemen de RZL-zwemmers en zwemsters het op tegen hun collegazwemmers en zwemsters van diverse andere verenigingen. Deze verenigingen zijn Startgemeenschap ReSet, RZ Roermond, Startgemeenschap Patrick-De Roersoppers, ZPC de Rog 

De eerste wedstrijd in 2019 worden gehouden op:
17 februari 2019 – deel 3 – Weert

De Minioren zwemmers en zwemsters zwemmen in totaal 6 wedstrijden:3 in het Swimkick-Miniorencircuit en 3 in het Minioren-Juniorencircuit.

De uitslag van deze circuits samen bepaalt voor de minioren de kans op deelname in de miniorenfinales aan het einde van het zwemseizoen 2018-2019.

De zwemmers en zwemsters die aan deze wedstrijden deelnemen kennen de regels van het zwemmen al beter en beheersen ook beter de te zwemmen afstanden. De miniorenwedstrijden vormen het opstapje naar het echte wedstrijd zwemmen.
De minioren zwemmen net als in het Swimkick/Miniorencircuit 50 tot 400 m nummers.

De trainers bepalen aan de hand van de resultaten van de Swimkick wedstrijden en de ontwikkeling tijdens de trainingen of een zwemmer/zwemster kan deelnemen aan deze miniorenwedstrijden.

De Junioren zwemmen 50 tot 200 m nummers tijdens deze 4 wedstrijden.
Voor hun wordt het klassement bepaald aan de hand van het aantal FINA-punten dat zij behaald hebben voor de door hun gezwommen tijden.

De Regio Minioren Finales seizoen 2018-2019 worden gehouden in het weekend van 8 en 9 juni 2019 in zwembad de Polfermolen in Valkenburg.

IMG_6870

Deze drie minioren zwommen de Provinciale Miniorenfinales op 13 en 14 juni 2015 te Valkenburg